OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Roadtrip 1/3: Reitti

Heinäkuun alkupuolella tein 1,5 viikon mittaisen roadtripin Ruotsin itärannikolle. Matkan keskeisenä tarkoituksena oli kirppareiden kiertäminen, mutta paljon muutakin tuli tehtyä ja nähtyä. Matka eteni suurinpiirtein seuraavan reitin mukaisesti:

1. päivä: Mli-Petäjävesi-Maalahti
2. päivä: Vaasa-Umeå (lautalla)-Vännäs
3. päivä: Vännäs-Umeå-Vännäs
4. päivä: Vännäs-Örnsköldsvik
5. päivä: Skuleskogenin kansallispuisto
6. päivä: Örnsköldsvik-Umeå-Skellefteå-Piteå
7. päivä: Piteå-Luleå
8.-11. päivä: Luleå
12. päivä: Luleå-Haparanda

Uumaja, tämän vuoden kulttuuripääkaupunki, osoittautui varsin mukavaksi ja vilkkaaksi kaupungiksi. Vuosi kulttuuripääkaupunkina ei kuitenkaan juurikaan näkynyt katukuvassa torilla seisonutta toimistoa lukuunottamatta. Ehkä kaupungin kulttuurielämä on vilkkaampi talviaikaan, kun opiskelijat ovat palanneet kaupunkiin? Uumaja on yliopistokaupunki ja kulttuurikampus tuntui olevan olennainen osa kaupungin imagoa. Ja hieno tämä kampus olikin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUumajan yksi keskeisimmistä nähtävyyksistä on myös Skulpturpark, josta löytyy erilaisia veistoksia. Puisto on aina auki ja sisäänpääsymaksua ei ole.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uumajan lisäksi matkan varrelle osuivat muun muassa Örnsköldsvik ja Skellefteå, jotka oli molemmat nähty vajaassa tunnissa. Norrbottenin mukava piristys olikin Piteån keskusta. Piteåssa lähestulkoon kaikki keskustan rakennukset, uudet rakennukset mukaan lukien, ovat rakennettu puusta. OLYMPUS DIGITAL CAMERAPysähdys Luulajassa kesti odotettua pidempään podetusta ruokamyrkytyksestä johtuen. Onneksi parin päivän lepäämisen jälkeen jäi aikaa myös itse kaupunkiin tutustumiseen. Luulajassa oli parhaillaan menossa Hamnfest-niminen tapahtuma, joten kaupunki antoi itsestään varsin vireän kuvan. Tänne voisi tulla toistekin.

Majoittuminen

Majoittuminen tapahtui Camping-mökeissä, joiden taso tuntuu olevan Ruotsissa suhteellisen hyvä. Majoittuminen on myös suhteellisen edullista, sillä yhdelle yölle tuli hintaa 15-35 euron verran. Camping-alueita on koottu esimerkiksi sivustolle www.camping.se. Hyviä leirintäalueita löytyy myös katalogien ulkopuolelta, joten E4-tietä voi hyvin edetä myös ilman majapaikan varaamista etukäteen. Kun majapaikkaa ei varaa etukäteen, voi päätyä yöksi esimerkiksi 1800-luvulla rakennettuun aittaan. ;-) OLYMPUS DIGITAL CAMERASeuraavissa bloggauksissa kerron vielä roadtripin aikana nähdyistä maailmanperintökohteista ja tietenkin niistä kirppareista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>